Våra rörmokare i Enköping hjälper dig hitta rätt värmepump för ditt hem

Vill du få ett behagligare inomhusklimat och samtidigt sänka dina uppvärmningskostnader för din fastighet kan du välja att installera en värmepump. Du bör alltid anlita behöriga rörmokare i Enköping för installationen. Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig hitta rätt värmepump för ditt hem.

Att installera värmepump är populärt vilket till stor del beror på att det är en investering som återbetalar sig redan efter några år. Med en värmepump kan man sänka sin fastighets energiförbrukning för uppvärmningen med mellan 50-80 %, vilket kan bli betydande belopp. Det finns flera olika värmepumpar att välja mellan och vilken som är mest effektiv för din fastighet beror på flera olika faktorer som bland annat det geografiska läget, husets storlek och omgivningarna.

 

Om du planerar att installera en värmepump kan du kontakta oss på Tillinge VVS som har rörmokare  i Enköping som kan hjälpa dig hitta rätt värmepump för ditt hem.

 

När du ska installera en värmepump

När du ska installera en värmepump behöver du välja en pump som är rätt dimensionerad för din fastighet. Vilken typ av pump du ska välja beror till viss del på var din fastighet ligger belägen. I södra och mellersta Sverige fungerar de flesta värmepumparna bra medan i norra Sverige bör man välja en vattenpump som genererar värme från vatten eller bergsvärme. Nedan kan du finna information om de olika vattenpumparna.

 

Luft/vatten värmepump

En luft/vatten värmepump använder sig av utomhusluften som komprimeras och hettas upp och sedan värmer upp vatten i ett vattenburet värmesystem. Detta system fungerar bra i södra delarna av Sverige men kan i de norra delarna av landet, där det är mycket kallt under vintern, vara mindre effektiv.

 

Vatten/vatten värmepump

Vatten/vatten värmepump använder vatten som den hämtar från en vattenkälla i närheten och hettas sedan upp och värmer upp ett vattenburet värmesystem. Vatten håller vanligtvis flera plusgrader nere på botten vilket gör att systemet oftast fungerar bra över hela Sverige.

 

Bergvärmepump

Om man installerar en bergvärmepump behöver man borra ett hål ned i berget som är cirka 100-200 meter djupt, beroende på vart i Sverige fastigheten ligger. På detta djup lagras solenergi i grundvatten som värmts upp under sommaren. Genom en slang pumpas vätska ned i berget för uppvärmning och därefter pumpas vätskan tillbaka genom värmepumpen där det hettas upp ytterligare så att den kan värma upp vatten i vattenburet värmesystem och även varmvattnet.

 

Boka gratis platsbesök med våra rörmokare i Enköping

Tillinge VVS har VVS-montörer som är specialister på värmepumpar och andra tjänster inom VVS och kan också tillhandahålla snabb hjälp vid akuta problem. Vi kan erbjuda dig en helhetslösning som innefattar projektering och installation av värmepump. Våra behöriga rörmokare i Enköping kan också hjälpa dig då du ska välja värmepumpssystem. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte där vi kan inspektera ditt behov av värmesystem och lämna fri konsultation. 

Boka ett kostnadsfritt platsbesök redan idag!

Ska du installera VVS-produkter eller behöver du genomföra en badrumsrenovering kan du kontakta oss för mer information om hur våra behöriga rörmokare i Enköping kan hjälpa dig med ditt VVS-projekt.